PHILION ELAION - ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΒΟΛΟ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΠΙΕΡΙΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ
Επικοινωνήστε με την επιχείρηση
Ελαιοτριβείο
ΙΣΤΟΡΙΑ
Από τα βάθη των αιώνων η καλλιέργεια της ελιάς είναι συνυφασμένη με την ελληνική γη. Από την αρχαιότητα ένα κλαδί ελιάς σήμαινε τη συμφιλίωση, τη διάθεση συνεργασίας και καταλλαγής, τη συμμαχία, την έκφραση ειρήνης και ευημερίας. Από αυτή ακριβώς τη συμφωνία (consensus) των εννοιών εμπνευστήκαμε για να δώσουμε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγουμε την ονομασία «ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ». Διότι ακριβώς μέσα στη λέξη «ΦΙΛΙΟΝ» εμπεριέχονται οι έννοιες της φιλίας και της φιλοξενίας, της συμμαχίας και της συνεργασίας. Δεν θα μπορούσε κανένα άλλο όνομα να αποδώσει με ακρίβεια τις ιδιότητες του αγνού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου μας. Γιατί αυτό είναι φιλικά συνδεδεμένο και σύμμαχος με την υγεία του ανθρωπίνου σώματος. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εύφορη ελληνική γη και παραγωγή. Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της φιλοξενίας και αμβρότητας, γιατί με λίγο αγνό ελαιόλαδο πάνω σε μία φέτα ζεστό μυρωδάτο ψωμί και ένα ποτήρι κρασί μπορείς κάλλιστα να κεράσεις έναν ξένο στο σπιτικό σου. Άρτος, οίνος και έλαιον τα τρία αγαθά που είναι απαραίτητα σε κάθε ελληνικό τραπέζι.
Από τα παιδικά βιώματα και τις μνήμες, γεμάτες αναμνήσεις, στους ελαιώνες μας και τα ελαιοτριβεία παλαιάς γενιάς και μετά την πώληση του δικού μας ελαιόλαδου στο αποικιακό παντοπωλείο του παππού μου, που οι δοκιμαστές το αγόραζαν μέσα σε πήλινα μεγάλα πιθάρια, που ξεχείλιζαν από τις ευωδίες του φρέσκου χυμώδους κι αρωματικού ελαιόλαδου, από το μυρωδάτο φρέσκο αγνό παρθένο ελαιόλαδο αλειμμένο σε ένα κομμάτι ζεσταμένο ψωμί στη ξυλόσομπα, περάσαμε στην υλοποίηση ενός ονείρου ζωής. Αναλαμβάνοντας τα οικογενειακά κτήματα οργανικής καλλιέργειας στην εύφορη γη της κτηματικής περιοχής της Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας, μερικά από τα οποία βρίσκονται και στο απαραίτητο υψόμετρο και σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, προβήκαμε στην παραγωγή ενός εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, αντάξιου του τόπου που το παράγει, με φροντίδα και ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα. Με συνέπεια και τιμιότητα καταφέραμε να παράξουμε ένα προϊόν που φθάνει στον καταναλωτή αγνό, με την υψηλότερη διατροφική αξία, για να γίνει στην πραγματικότητα ένας σύμμαχος για την υγεία και την μακροζωία. Μία πραγματική ευλογία!
Η υψηλή διατροφική αξία του ελαιόλαδου μας ανταποκρίνεται απόλυτα στις αυστηρές απαιτήσεις μας σχετικά με την ελαιοποίηση των ελαιών που συλλέξαμε με εργατικά χέρια κι όχι μηχανικά, άμεσα χωρίς την χρονοβόρα αναμονή στο χώρο του ελαιοτριβείου, μέσα σε πεντακάθαρες και πλυμένες διεξοδικά δεξαμενές, με μάλαξη που δεν ξεπέρασε τα 40 λεπτά και τους 27 βαθμούς, ώστε να διατηρήσουμε όλα τα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά του πολύτιμου ελαιόλαδου και πάντα με τη συνεχή επιτήρηση της διαδικασίας ελαιοποίησης. Όλα τα ανωτέρω συνετέλεσαν στην παραγωγή ενός «limited edition» εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου με τα παρακάτω συστατικά, που με περηφάνια σας το προσφέρουμε.
Συλλέξαμε ελιές από ελαιόδεντρα των ποικιλιών Καλαμών και Κορωνέϊκης στα τέλη του Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, με εργατικά χέρια κι όχι μηχανικά, ώστε οι ελιές να είναι αλώβητες, χωρίς χτυπήματα και ραβδίσματα δηλαδή πληγωμένες, τοποθετήθηκαν σε αεριζόμενα μεγάλα πλαστικά τελάρα, μεταφέρθηκαν αυθημερόν σε σύγχρονο ελαιοτριβείο με τα τελευταίου τύπου και διεθνώς αναγνωρισμένα, εξελιγμένα μηχανήματα του Ιταλικού Οίκου « PIERALISI » κι ελαιοποιήθηκαν άμεσα για να αποφύγουμε την οξείδωση του ελαιολάδου και να πετύχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη οξύτητα. Επίσης η χρήση βιολογικών σκευασμάτων, λιπασμάτων και ζεόλιθου μας βοήθησε ώστε το ελαιόλαδό μας να είναι απαλλαγμένο 100% από βλαβερές ουσίες και να καταστεί οργανικό. Τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδεικνύονται μόλις ανοίξει κάποιος το μπουκάλι οφείλονται στη σωστή συγκομιδή των ελαιών, στη σωστή και άμεση ελαιοποίηση καθώς και στα συστατικά της γης που καλλιεργούμε τους ελαιώνες μας. Αυτοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα αλλά και σε κάποιο σχετικό υψόμετρο (250μ.) , συνδυασμός άψογος για να δώσει την τελική πινελιά στον τέλειο ζωγραφικό πίνακα της γεύσης και της ποιοτικής απόλαυσης του εξαιρετικά παρθένου αγνού οργανικού ελαιολάδου μας. Η αύρα της θάλασσας της Αρχαίας Ιωλκού από όπου ξεκίνησε με την «Αργώ» για την Κολχίδα ο Ιάσων για την αναζήτηση του χρυσόμαλλου δέρατος και ο καθαρός αέρας της εύφορης από την αρχαιότητα ακόμη Θεσσαλικής γης, συνετέλεσαν στην παραγωγή ενός πραγματικού θαύματος, στην δημιουργία του «ΦΙΛΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ».